

Káva z Nicaragui s chuťovým profilem mléčné čokolády, třtinového cukru, dušených jablek a manga zaujme zejména ovocností. I přes zdánlivě acidní kombinaci, se řadí ke sladším kávám, díky zpracování metodou Honey.
Metoda zpracování Honey (čili medová) se vyznačuje tím, že jsou zrna sušena na slunci i s částí dužiny. To dodává kávě sladkost a v chuťovém profilu vyzní jako med či třtinový cukr. Proto jsou takto zpracované kávy typicky sladší a méně kyselé v porovnání s jinými druhy zpracování.
Nicaragua obecně nepatří k největším pěstitelům kávy, avšak její podnebí, ovlivněné mnoha jezery a sopkami dodává zde pěsované kávě jedinečný punc. Místní podmínky lákají mnoho producentů k experimentování v pěstění nových odrůd i k inovacím v metodách zpracování. Konkrétně námi nabízená káva je z družstva Finca Aurora, kde se dbá na spravedlivé mzdy, životní podmínky i životní prostředí.
Parametry