

Žlutý meloun • Karob • Kešu
Vůbec první káva z centrální oblasti Peru, kterou jsme měli tu možnost pražit. Většinou zde převládá sušší podnebí, které není pro kávu tolik vhodné. Oblast Masma je však položená výš a mikroklima je zde vlhčí s většími teplotními výkyvy ve dne a noci, což je ideální. Vegetace je zde také díky tomu bujnější a farmáři většinou kromě kávy pěstují také hlavně marakuju, avokáda, “rocoto” (taková kombinace rajčete a papriky) nebo broskve.
Poprvé jsme se taky spojili s importéry Cultivar Coffees, díky nimž máte jedinečnou příležitost tuto kávu ochutnat. Cultivar se specializují pouze na Peru, kde již několik let rozvíjejí pevné vztahy s malými farmáři. To se nám líbí a proto máme pro vás co nevidět ještě jedno limitované překvapení!
Tento lot vyprodukovali rodiny Palacios, Gonzales a Orihuela, dohromady na necelém 1 hektaru půdy. Stejně tak i oni jsou všestrannými farmáři a péči o kávovou produkci pomalu ale jistě svěřují do rukou další generace, která se již snaží orientovat na kvalitu před kvantitou. A podle všeho se zdá, že toto snažení není vůbec marné!