

Letní směs od pražírny Upraženo zkrátka voní létem! A jak si ho podle nás představujeme? Jako chuťovou kombinaci černého čaje, peckovitého ovoce, červeného rybízu, citrusů, grapefruitu a hořké čokolády.
Nejlépe tato specialita vynikne při příprave na filtr nebo COLD BREW! Pokud se ji rozhodnete udělat na espresso, potěší vás zejména její ovocitost.
Tato káva má především osvěžit a zpestřit jakoukoliv letní akci. Ovocitost kombinace etiopské a keňské kávy vás v parním létě opravdu osvěží.
Pokud si rádi užijete dobro kávu s přáteli, tak zkuste například přípravu Cold Brew, kterou zvládnete snadno, i když bude potřeba začít s přípravou včas:
100 gramů kávy namelte na jedno z nejhrubších mletí a zalijte litrem studené vody, promíchejte a v uzavíratelné nádobě dejte naležato do lednice, tam ponechte 16-20 hodin. Po vyndání z lednice promíchejte a nechte odstát, dokud se neusadí káva. Nápoj prolévejte přes filtr, případně plátýnko a nechte postupně překapávat. Výsledné Cold brew uchovávejte v lednici, od třetího dne káva lehce ztrácí na chuti, zhruba týden při správném skladování vydrží
Parametry