

Nepal Mt. Everest Supreme je nejseverněji pěstována káva a její příběh je stejně úžasný jako káva sama. Tato káva se pěstuje na malých kávových plantážích asi 100 km od Mt. Everestu. Oblast je zasazena v zeměpisné šířce chráněné před mrazem a prostor je oživen prouděním vody v řece Trisuli. Majitelé plantáží využívájí místních hnojiv a takovou zemědělskou techniku, aby vypěstovali skutečně autentickou kávu. Ve stínu pěstovaná zrna jsou ručně tříděna a sušena výhradně na slunci. V regionu, kde dominují v zaměstnání především muži, je na kávových plantážích zaměstnáno mnoho žen. Faktem je, že vlastníci farem mají poslání zvýšit životní úroveň, zlepšit zdraví rodin a posílit regionální ekonomiku.
Jak vlastně chutná?
Možná, že nejsme objektivní, ale věříme, že se jedná o jednu z nejlepších káv na světě! Odborníci a zákazníci, kteří kávu ochutnali její chůť popisují takto:
Chuť s náznakem kandovaného pomeranče, kakaa a zázvoru, s jemným podtónem květin – téměř jako čaj.
Zrna mají světlé čisté tělo. Jedná se o komorní orchestr aromatických chutí, mimořádně dobře vyvážené, které se rozvíjí na patře.