

India Bababudan 100% arabika je vhodná na přípravu espressa či filtrované kávy.
Začátek pěstování kávy v Indii se datuje kolem roku 1600, kdy muslimský poustevník Baba Budan propašoval semeno kávy z Mekky. Indie tvrdí, že je pátým největším producentem kávy na světě. Má osm hlavních regionů pro pěstování kávy a oblasti, které najdeme ve vyšších nadmořských výškách, produkují tu nejlepší kávu. Kávy z Indie jsou typické svou jemnou hořkostí a výraznou sladkostí s nádechem kakaa.
Doporučená příprava
Espresso:
množství kávy: 9 g (singl), 18 g (double)
teplota vody: 90 - 94 °C
Výsledná váha nápoje: 18 g (singl), 36 g (double)
Extrakce: 25 - 28 vteřin
Brew Ratio: 1:2
Filtrovaná káva:
60 g kávy / 1 l vody
teplota vody: 92 °C